Opleiden, trainen en oefenen piketfunctionarissen

COVID-19 zorgde voor uitdagingen in het product opleiden, trainen en oefenen (OTO). De op dat moment geldende maatregelen hebben ervoor gezorgd dat trainingen op locatie niet mogelijk waren. Een gedeelte van deze trainingen is opgevangen door het maken van E-Learnings of online trainingen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • E-learning Koning Willem-Alexander Tunnel (Maastricht)
  • Officier van Dienst-Geneeskundig (OvD-G) verdiepingsdag in samenwerking met Limburg noord.
  • Commando Plaats Incident (CoPI) trainingsdagen voor onze OvD-G'en

Trainingen en workshops
Een aantal oefen- en trainingsdagen werd geannuleerd, maar het voorbereidende werk is zeker niet weggegooid en deze dagen worden hopelijk in 2022 opnieuw ingepland. De competentiemeting van de OvD-G'en kon in 2021 wel doorgang vinden. Ook werden in samenwerking met de Veiligheidsregio de GRIP workshopdagen georganiseerd. Daarnaast wordt periodiek afgestemd met diverse teams van piketfunctionarissen om de behoefte aan trainingen op te halen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe procedures te bespreken.

Oefening Regionaal Operationeel Team
Op de valreep zijn de oefeningen van het Regionaal Operationeel Team kunnen doorgaan, vooraleer COVID weer van zich liet horen. Hierbij werd een vliegtuigongeluk bij het AWACS vliegveld beoefend. De Algemeen Commandanten Geneeskundige Zorg en het GHOR-actiecentrum (Hoofd Informatie en Hoofd Ondersteuning) namen deel aan deze oefening. 

×

GGD ZUID LIMBURG

Colofon
Een compliment of suggestie?